Четвер
16.05.2024
23:18
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Білогірський районний будинок культури
Головна Реєстрація Вхід
Блог »
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 22

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 16 » Сільські клубні заклади культури:
08:35
Сільські клубні заклади культури:

Сільські клубні заклади культури:

                                                         Сучасний стан ,проблеми та перспективи.

 

 Клубні заклади в багатьох сільських населених пунктах залишаються єдиними осередками, що задовольняють культурно – дозвільні потреби сільських трударів і є традиційними центрами з розвитку народної творчості .

 

Проте внаслідок недостатнього фінансування галузі, відсутності коштів на проведення ремонтних робіт, забезпечення опалення, придбання обладнання за останні роки дещо знизився рівень роботи сільських клубних закладів особливо в невеликих населених пунктах.

Питання діяльності закладів культури на селі сьогодні – серед пріоритетів у роботі органів державної влади, місцевого самоврядування. З метою активізації діяльності, пошуку нових форм і методів культурного обслуговування жителів села, вирішення проблем фінансування клубних установ, залучення широкої громадськості і творчої інтелігенції до їх роботи,  підвищення уваги місцевих органів виконавчої влади до проблем клубної галузі потрібно більш активізувати роботу на селі,залучати громадськість, меценатів.

 

Значну роботу з організаційно-методичного забезпечення  та надання методичної допомоги закладам культури на селі, активізації роботи гуртків художньої самодіяльності ,клубів за інтересами, любительських об’єднань в сільській місцевості здійснено  методичним кабінетом  районного Будинку культури.

 

Щоб покращити,проаналізувати   роботу  на  місцях було зроблено виїзди 8 липня  цього року методистів районного будинку культури  в заклади культури  сіл Мокроволя, Жемелинці ,Ямпіль , Паньківці , де мали можливість перевірити роботу даних установ  по питанню : «Робота  працівників СБК,СК з організації дозвілля молоді,проведення під час літніх канікул культурно-оздоровчих масових заходів для молоді».

 

Також  проаналізували  стан матеріально – технічної бази, впровадження нових форм і методів діяльності, спрямованих на задоволення культурних потреб населення.

У Мокроволянському СБК  молодий працівник Л.Бахмацька зуміла налагодити контакт з молоддю. Тут  проводяться різноманітні цікаві молодіжні вечори відпочинку,вечори для молоді «Закохані серця», «Троянди твого серця», «Україна-це ми»,літературна година присвячена річниці  пам’яті жертв на Євромайдані  «Пам’ять Небесної сотні»,участь гуртківців у районних  конкурсах  «Таланти твої Білогірщино», «Театральне літо-2015».

Ямпільський МБК –директор С.Басараб. Слід відмітити,що робота з молоддю у цьому закладі не на найкращому рівні. Хоч і є умови, гарний зал відремонтовано для дозвілля ,але молодь чомусь не поспішає у заклад культури. Переймається проведенням дозвілля у місцевих кафе-барах. Це  нажаль болючі проблеми не одного закладу культури району.

В сільському клубі  с. Жемелинці (зав. клубом Н.Іващук)  залучає переважно до культурно масової та дозвілєєвої роботи  молодь села. Тут проводяться концерти ,  вечори дозвілля, обрядові  свята, свята до знаменних дат.

 Паньківці(зав. клубом А.Корба) робота з молоддю зводиться до проведення дискотек та танцювальних вечорів.

Потрібно намітити зрушення у ставленні місцевої влади до сфери культури. Керівникам  сільських рад та  районному методичному центру більше  піклуватися про створення належних умов для естетичного виховання дітей та молоді, культурного відпочинку населення, що в  кінцевому підсумку позитивно впливає на підвищення продуктивності праці на виробництві та закріплення кадрів на селі.

Сьогоднішнє життя вже не можна уявити без сучасної аудіо - та відеоапаратури, без комп'ютерів та створення єдиної електронної мережі, що забезпечує максимальний доступ до інформаційних ресурсів кожному громадянину України у найвіддаленішому і найменшому населеному пункті.

 

Звичайно, це завдання на перспективу, а от наскільки віддаленою вона  виявиться значною мірою залежить від зусиль працівників культури спільно з місцевими органами виконавчої влади.

 

 

Тож можна сказати, що не погаснув вогник культури на селі. Є позитивні приклади її примноження і розвитку. А все залежить від людей, їхнього прагнення досягти кращих результатів задля майбутнього ,збереження та розвитку кращих традицій народу.

 

Матеріали підготовила провідний методист РБК    Любов Особська

Переглядів: 1635 | Додав: Bodya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites